Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα 2297027519 mail@1epal-aigin.att.sch.gr

Ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής στο ΕΠΑΛ Αίγινας, με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Ο διευθυντής του σχολείου κ Χρήστος Λίτος καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Επιτροπής Προληπτικής κ. Βασιλική Σταματάκη, οδοντίατρο και τις συνεργάτιδές της και αναφέρθηκε στην αξία της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης στους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Η δράση περιελάμβανε ενημέρωση και προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές, που έδωσαν την συγκατάθεσή τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς δραστηριοποιείται 35 χρόνια σε τέτοιου είδους δράσεις τόσο σε σχολεία, όσο και σε ειδικές ομάδες πληθυσμών, σε κέντρα ΑΜΕΑ, σε κέντρα προσφύγων, σε κέντρα αστέγων και αλλού.

Η κ. Βασιλική Σταματάκη, αφού επισήμανε ότι η προληπτική οδοντιατρική δεν είναι αναπτυγμένη στην Ελλάδα, είπε για την δράση: "Πηγαίνουμε όπου μας καλούν για να ενημερώσουμε. Σήμερα εδώ τα παιδιά ήτανε αρκετά ήσυχα, μπορώ να πω, για μία ώρα που τους μιλήσαμε καθίσανε σε μεγάλη προσευχή να μας παρακολουθήσουνε. Δεν ήρθαμε εδώ μόνο να τους πούμε πώς να πλύνουμε τα δόντια τους. Εμάς κύριο μέλημά μας είναι να τους ενημερώσουμε τι θα κολλήσουμε από ένα φιλί, εάν τα σκουλαρίκια που βάζουνε στη γλώσσα, στα χείλη είναι επικίνδυνα, εάν μπορούνε να κάνουνε λεύκανση τα 18 και ποιος είναι ασφαλής τρόπος. Να τους πούμε για τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούνε ακόμα και με την σεξουαλική επαφή. Να τους πούμε και πώς να πλένουν βέβαια τα δόντια τους να προσέχουνε γενικώς τη στοματική τους υγεία, πώς μπορείς να το στερήσει ένας πονόδοντος στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα σημαντικά πράγματα".

 Ευχαριστούμε ιδιαίτέρως το aeginaportal.gr απο όπου και το αρθρο για την κάλυψη της δράσης.
 

Social Media

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα

Τηλ-Φαξ:
22970 27519

Email:
mail@1epal-aigin.att.sch.gr