Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα 2297027519 mail@1epal-aigin.att.sch.gr

Τομέας Πληροφορικής

Η  πληροφορική με τις εξειδικεύσεις της διαδραματίζει πλέον έναν κορυφαίο και με ολοένα αυξανόμενη σημασία ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Τα επαγγέλματα πληροφορικής απαιτούν ερευνητική και δημιουργική σκέψη, εφευρετικότητα,  φαντασία, οργανωτικές και ερευνητικές δεξιότητες, μεθοδικότητα στην εργασία και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συνεχούς κατάρτισης στο αντικείμενο και τις νέες τεχνολογίες. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκπαιδευτικές μονάδες κ.ά., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής.

Eιδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Δίνει έμφαση στα Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, καθώς και σε Εφαρμογές & Θέματα Συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων.

Eιδικότητα: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Δίνει έμφαση στην Τεχνική Υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων (εγκατάστασης, συντήρησης), καθώς και σε Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων.

Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων αυτών ειδικεύονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση, συντήρηση και αξιοποίηση συστημάτων, στην πώληση, εγκατάσταση και υποστήριξη υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής και διαδικτυακού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη απλών εφαρμογών πολυμέσων και Διαδικτύου.

Είναι επάγγελμα με μέλλον ?

Για το σκοπό αυτό γίνονται μελέτες από διάφορους οργανισμούς, συλλόγους, Πανεπιστήμια και Ιδρύματα. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων με τίτλο «Επαγγέλματα με Μέλλον», που διενεργήθηκε το 2019, ανάμεσα στις 11 ειδικότητες που θα χρειαστούν στο μέλλον περιλαμβάνονται τρεις ειδικότητες από τον κλάδο της Πληροφορικής (Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων, Μηχανικός Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων και Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού). Είναι προφανές πως οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, όπου παραδοσιακά επαγγέλματα τείνουν να αντικαθίστανται από λύσεις που προέρχονται από τον κλάδο της Πληροφορικής.

Σε ποιους κλάδους επιχειρήσεων μπορώ να εργαστώ ?

Παράλληλα, η ανάπτυξη του διαδικτύου (internet) δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης προϊόντων και διάθεσή τους σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό ή συνεργάτες, που θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αυτές τις λύσεις σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης, υποστήριξης και διάθεσής (πώλησης) τους. Το κράτος χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα πληροφορικής για να υποστηρίξει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δηλαδή την προσφορά ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες.

Η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής αποτελεί τη βάση για όλα τα παραπάνω, όπου μέσα από τις σπουδές τους οι μαθητές αποκτούν πολύπλευρες γνώσεις στον τομέα της Πληροφορικής δίνοντας έμφαση στο κομμάτι του λογισμικού (software).

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΤΑΞΗΣ: 

α/α

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

1

Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών

1Θ+3Ε

2

Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών

2Θ+2Ε

3

Βασικά Θέματα Πληροφορικής

2Θ+2Ε

4

Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων

1Θ+2Ε

5

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων

6

Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων & Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού

1Θ+2Ε

7

Αγγλικά Τομέα

ΣΥΝΟΛΟ

23 ΩΡΕΣ

G_P_L.jpg
Subscribe to our channel

Social Media

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα

Τηλ-Φαξ:
22970 27519

Email:
mail@1epal-aigin.att.sch.gr