Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα 2297027519 mail@1epal-aigin.att.sch.gr

Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΕΠΑΛ AΙΓΙΝΑΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΕΠΑΛ AΙΓΙΝΑΣ, με αντίστοιχο επαγγελματικό λύκειο της Γαλλίας

Τη Δευτέρα 18/11ου /2019 το ΕΠΑΛ Αίγινας, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας, με αντίστοιχο επαγγελματικό λύκειο της Γαλλίας (Lycee Guillaume Tirel Paris).

Η υπογραφής συνεργασίας, έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα), από τους Διευθυντές των δυο λυκείων, στα πλαίσια της «Τελετής υπογραφής της ανανέωσης της Ελληνο - Γαλλικής σύμβασης συνεργασίας, μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων (Academie de Paris).

Στη τελετή παραβρεθήκαν: Η υφυπουργός παιδείας κ. Ζαχαράκη Σοφία, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Κόσυβας Γεώργιος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας των Παρισίων και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

Η συνεργασία των δυο σχολείων, άφορα την ανταλλαγή ιδεών, καλών πρακτικών, αμοιβαίων επισκέψεων κ.λπ. , στους τομείς του πολιτισμού, της γλώσσας, του τουρισμού, της προβολής τοπικών προϊόντων, υπηρεσιών κ.λπ. Από τη συνεργασία αυτή προσδοκούμε ότι θα υπάρξουν οφέλη τόσο εκπαιδευτικά, όσο και για την Αίγινα γενικότερα.

Την τρίτη 19/11ου/2019, η εκπρόσωπος του Γαλλικού Λυκείου, επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Αίγινας και είχε την πρώτη της γνωριμία, με τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Αίγινας και ενημερώθηκε για τις υποδομές του σχολείου. Επίσης έγινε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Αίγινας και συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ζορμπά Ιωάννη.

Ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ Αίγινας, Αγγελόπουλος Αναστάσιος

Social Media

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Καποδιστρίου, 18010 Αίγινα

Τηλ-Φαξ:
22970 27519

Email:
mail@1epal-aigin.att.sch.gr